Monday, January 11, 2010

Review: AJL ke 24

Sape tengok tv semalam?? Angkat tangan!! * satu dua tiga * hehe.. actually aku telah terlambat beberapa minit nak buka tv, baru balik dari Lenggeng..rupa-rupanya ada Dato' Siti Nurhaliza buat persembahan ke?? huh..melepas aku.. (happy birthday Dato' Siti)..eh, nape tajuk ni plak jadi pembuka entry hari ni??suka hati aku la, blog aku, aku nak lah juga kasi pendapat aku ni..hehe..

Best juga la AJL tahun ni.. Terangkat sikit la compare ngan tahun lepas yang macam suam2 kuku tu.. kali ni, lagu2 nye lebih mengancam dan menyengat.. Aku ni jenis meneka lagu apa yang akan menang, tapi aku memang dah agak dah "the biggest loser a.k.a Aizat" tu memang akan dapat satu award.. Tapi lagu yang sesimple Yuna tu pun boleh menang ek..tapi aku takde hal Yuna tu menang.. jangan makcik tu menang sudah..apa??ingat ko meneran2 sambil membuntang kan mata tu dapat menakutkan juri untuk pilih ko sebagai pemenang?? boleh blah!!

Design pentas yang sangat grand dan kadang2 aku tengok macam magik pun ada..cantik2..idea yang bernas di samping konsep yang elegan itu.. (kalau lah aku berada di situ. mesti tak ingat dunia, makcik ni dah beranak sorang dik).. Tapi kan, bila tengok style orang lama Dato' Jeffry Din tu, dari dulu sampai sekarang sama je fesyennya.. terenjut2..ada spring ke apa kat lutut dia tu..Ayah aku kata, suara dia tu suara buluh perindu, merdu dari dulu sampai la sekarang..

Amy search pulak bila ditengok, macam Sharifah Aini bila dia pakai rambut palsu tu..yang penting, suara dia mengaum.. Bawa tobat la atuk amy wei..50 tahun dah..kalau tambah 2 tahun lagi, sama macam ayah aku je.. Tomok?? eh, tu adik aku suka tu.. Peminat fanatik kau, tapi sekarang aku tak tahu la fanatik lagi ke tak.. siap beli kaset demi kaset, ko cakap je la lagu newboyz mana, mesti dia tahu punya la..buku scrap tomok jangan cakap la..ber'edition edition'. Tomok duk mana, suka mkn apa, sehari berapa guni dia dapat surat..sume dia tahu la (aku pun tahu gak..hihi).. Ingat dulu, masa Newboys baru nak naik, gi mini konsert kat Senyum Hypermarket kat Kluang..macam orang gila kejar van tomok..haha..Sekarang, suka juga la, tapi rambut ko apasal se-pe-et mcm tu Tomok??macam penan je rupanya..

Ok, stop talking about Tomok.. Pengacara?? ok je gandingan 3 orang tu..tapi kurang berkenan skit kalau dalam acara2 macam ni, kenapa perlu ada ejek mengejek.. tak suka..cari kelemahan orang..tak baik macam tu, tahu la ikut skrip tapi macam tak senonoh skit la..eh eh ..dah terpanjang plak review aku ni..ni secara general sahaja.. overall, 4.5 out of 5 aku bagi bintang..sekian, edisi minah keypochi untuk hari ini..babaii!!

p/s: Tahniah untuk Pengantin baru Aishah & suaminya..9th January 2009. Selamat maju jaya sambung PHD di New Zealand!!


thanx to kak shim yang sudi mem-bluetooth kat i.. untuk kenangan kita bersama. Apasal badan aku melengkung ke luar??misteri.. uji, jgn lupa email kat aku gmbar kita yek..

12 comments:

Diarihatiku1976 said...

setuju.. tapi menci aaarr stacy nyanyi teruk semalam... suara mcm tak kuar jer....

Suliana said...

ye lah kak, stacy macam tak gempak je semalam..selalunya dia all out, tapi smlm mcm slow skit.

Ilhamny.com said...

eh, amy mmg dah insap kan..dah haji dah..tu rambut pelesu jek tu.. siap dok tgh buat album solo yg keagamaan pun, asma ul husna pun ada dlm album tu..
sama arrr, x suka misya gak..and yuna, lagu dia x mencabar minda lansung..
pe pun suka faizal tahir menang wpun dpt no 3..wpun sakit, energy still kuat.. and aizat..u did it again..good..

Suliana said...

kak linda,
ye ke dia gi haji??bukan umrah ek??hehe..ni mesti peminat dia ni..

faizal tahir tu kita yang tgk plak takut dia tetiba pengsan atas stage tu..

Ilhamny.com said...

x arr..hubby yg minat dia, rasanya mmg dia dah gi haji dah..lgpun bru tgk paper metro smlm cita psl album keagamaan dia..hehehe
mmg time F.Tahir perform tu takut gak dia tetiba pengsan..
taun dpn ingat nak gi tgk kat bkit jalil trus, sure gempak..hehe

nozieyusof said...

salam suliana..jkr juge yea. mcm pernah jumpak dlm lif.

blog yg selambe

suke =D

Suliana said...

nozieyusof,

alamak, ada orang jkr juga la..malu makcik:-) ye, pernah nmpk awak juga..salam kenal..

faRyn faRhana said...

waaa su, ruginye ko miss siti punye performance.gempak gila!
(aku ni die hard fan datuk siti yer,harap maklum)

hahahahha :)

Suliana said...

faryn

wow..boleh geng ngan aku ni..takpe, nanti mesti ada ulangan nye.huhu..

nozieyusof said...

lupe nk tulis psl AJL..siti punye performance paling SUPERB!!

ok la combination lan + siti

=D

Suliana said...

nozie,
alaa...ni yg tak sabar nak tgk ulangan ni..

~ujicham~ said...

i tak kisah.. minat si pejal.. hehehe.

ok, nanti aku tak bz, aku emel ek..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails