Thursday, January 28, 2010

mentadak mentadu, macamana aqil tido??

Aku sibuk ni.. Tapi disebabkan kesibukan aku yang caca marba ni, sampai aku tak tahu nak buat yang mana satu..huhu..layan blog jap..

Boring-boring, belek koleksi gambar aqil. Time dia tido pun sempat lagi aku snap..Ni dah besar, macam-macam aksi tido dia buat. Melentik-lentik sana sini. Betul ke haiwan mentadak ni menunjukkan cara kita tido?? Dulu, pernah aku terjumpa haiwan ni (adakah aku kenal haiwan ni?hee..), aku tanya gak la macamana aku tido.. Pastu, masa tanya tu, keje dia memang tido je..pejam je mata mentadak ni, then dia lentok skit, macam tu lah aku tido..hihi..tak tahu la betol ke idokk!! nak tahu jumpa mana mentadak ni??zoo..whooohaa..



style tido lepas nenen..


ni plak, lepas kena marah..sedu sedu nangis, terus tido


tido selepas memunggah toys dia..keletihan..


masa dia baby, tido style ni memang mujarab. Lama dia tido..
sekarang??tak jalan dah..golek-golek lagi..


tido anak beranak..

Kadang-kadang, bila time aqil tido, macam kesian je tengok dia.. yelah, lepas kena marah & jerkoh2 skit ngan ayah dia (memang kaki jerkoh ni, ibu jerit2 je nak test pitching masuk AF8), nangis2 & nenen, terus tido.. Biasala, anak-anak ni memang time macam ni nak membina skill motor otak dia tu.. Semua benda nak tahu, semua nak godek, nak baling2 (termasuk hp ibu), tarik, gigit, tepuk nasi etc2..

Bila dia dah bangun & cukup tido, dia akan ceria..kalau nangis or meragam tu maknanya tak puas tido la tu.. sama la macam ibu dia ni, tido kena 10 jam..haha..dah tua bangka pun nak 10 jam tido. (hari ni ngantuk je, tak cukup tido kot, dalam keta pun titon!!)

Ok, tata!!

3 comments:

nozieyusof said...

suliana,
hari-hari updet blog tp nmpk mcm tak update..

fahry pon dh tido mcm2 style..skang suka la tido tiarap, lame2 dh tatau ar style pe. muke baby tido mmg innocent habis.

geram geram geram

=D

Ilhamny.com said...

hahaha, lama x dgr ayat mentadak mentaduk nih..rasanyerr last darjah 3 dulu kot..

linda slalunya kalau marah anak kow2 nyer sambil memukul, then bila anak tertidur disebabkan menangis, mulalah rasa bersalah lepas tu, linda pun trus menangis tgk wajah innocent diaorg time tido..sedey..mmmmm, tp tu xlama, diaorg bgn dan bual hal jek blik, mulalah marah kow nyer blik..heheh

Kaseh NazLieza said...

alololo...comelnyer dye tdo..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails