Saturday, January 2, 2010

Januari 2010

Salam tahun baru 2010..aku menyambut tahun baru dalam kerete menuju ke kelang..apa aku buat di sana??ayah aku nak gi kelang umah kak long..so, aku ikut balik sekali la.. Aktiviti di kelang adalah entertain ayah aku yang sibuk bekerja 24/7..dia gi mana, kitorang ikut je..jadi penyibuk je la..hehe..so, ni time dia berehat..

Jom kita layan aktiviti bersama keluarga di rumah kak long..seronok nya aqil dapat mandi kolam dengan abang aiman!! First time tu dia main air..mula2, takut juga, nak berkepit je..lama2, dia pun naik syeh main air..aku tak biarkan lama2, kang ada yang kecut terberak dalam air tu..hihi..

mula2 takut..


excited nya dia main air..aiman tu mmg suka air dari kecik..

Layan kan aje la kanak2 riang ni main air..ngan ibu dia sekali basah..nak upload video, tapi xreti..camana tu kawan2..sempena tahun baru ni, ada orang pakai keta baru, akan dapat baby 2010..alhamdulillah, murah rezeki & jangan lupa doakan kami juga ye..


 keta sape ni??


keta mama aiman la makteh..aiman nak gi masjid..

ok, pastu malam, kami berangkat ke muara ikan bakar di tanjung harapan.. masya-Allah, ramai betul orang.penuh beratur sampai ke luar..oleh kerana nak juga makan, kami tunggu je la..nasib baik ada tempat dan yang paling penting seafood tu ada!! kalau tak, camana nak makan seafood..yang dah habis, ketam je..kempunan nak makan ketam..nasib baik yang kempunan tu bapak budak, kalau mak buyung, harus dicari juga..hehe.. Nak menunggu makanan tu pun dalam sejam setengah..haa..amik ko, nak sangat makan..tapi, bila dah dapat tu, 45 je masa untuk menghabiskannya..sonok2..tapi, tengah2 aku duk meratah kepala ikan siakap bakar tu, gerimis la plak..nasib dah licin sume, kalau tak, terpaksa beralih meja..hehe..


kami tengah menghabiskan makanan..

Okla tu sekali sekala dapat makan bersama...Bukan selalu pun..terima kasih ayah belanja makan..hehe..ayah memang pemurah bab2 belanja anak2 ni..rugila sape yang tak ikut tu..Okla, anak ku dah menangis ni..jumpa lagi..bye!!

6 comments:

Sharinginfoz said...

selamat tahun baru...

Beg Plastik 20 sen

Buat Salah OK ke???

Eyriqazz said...

gambaR 18SX SU,...HEHEHE

Suliana said...

sharinginfoz..
selamat tahun baru 2010..

Suliana said...

eyriqazz..
takpe, kecik agi..hehe

faRyn faRhana said...

suliana,aku taktau ko ade blog.baru terjumpe :) eii,anak ko dah besarrrr..aku baru je nak bekecimpung dlm bidang mama ni.eehehhe.aku link ko eh

Suliana said...

farhana,

ala, baru je..meh kita link2..hehe..cepat juga ko dpt baby ek..anak aku bulan ni setahun la..dah besar budak tu..nnti aku jenguk blog ko juga..doktor x busy ke berblogging ni..hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails