Wednesday, January 20, 2010

Happy Birthday my little sunshine!!

Happy Birthday to you!! happy birthday to you!! happy birthday to Aqil.. Happy Birthday to you!!!! ( bayangan suara soprano ye kawan2..)


Untuk anak ibu, aqil..

Aqil dah becar ye.. dah setahun hari ni..tepat pukul 12.15 tengahari Aqil dah genap setahun.. cepatnya masa berlalu.. Apa yang ibu & ayah dah buat dengan aqil selama aqil setahun ni?? Masih berputar-putar di ingatan ibu kenangan ibu & ayah macamana aqil leh kuar dari perut ibu.. Mengendongkan mu selama 39 minggu 5 hari terasa beratnya, melahirkan mu terasa sakitnya, membelai mu terasa dunia ini ana yang punya..^_^

Aqil, sungguh ibu tak sangka masa berlalu begitu pantas. Tanpa disedari anak ibu yang comel ni dah mencecah angka 1.. tak main dah bulan bulan ni. anak aku dah setahun weii.. Aqil belum berani menapak dan perasaan malas dan selesa merangkak menguasai diri nya.. Mulut mu yang celoteh menyebut ntah apa benda membuatkan ibu & ayah terhibur dengan telatah mu. Nakal mu memeningkan kepala ibu & ayah dan menguji kesabaran kami.. gelagat mu kadang kala menunggang balikkan rumah kita..

Aqil, harapan ibu dan ayah, semoga aqil menjadi anak yang soleh, taat pada perintah Allah, taat pada ibu & ayah. Semoga aqil menjadi anak yang berguna dunia dan akhirat yang boleh membawa ibu & ayah masuk syurga.. Itu lah doa ibu setiap hari selepas sembahyang.. Mudah-mudahan aqil murah rezeki, belajar pandai-pandai, jadilah manusia yang membanggakan kedua orang tuamu..

Selamat hari lahir yang pertama aqil.. Ibu & ayah sayang aqil sangat2...mmuaahhh!! Hari ni, aqil demam.. sian bday boy demam.. Ok, jom kita tengok gambar2 budak comel & nakal ini..


suka main pintu..

besarnye mulut..

nape nangis tu.. ayah buat..

aaarrhhhh!! aqil marah ni..

Ibu & ayah celebrate besday aqil di KFC aje semalam..ibu beli sepotong kek untuk aqil (sebenarnya untuk ibu..hihi) Ibu yang excited lebih sebenarnya.. Tapi, aqil tak faham apa-apa lagi sekarang ni, we have fun together.. Nanti, bila aqil dah besar, aqil baca blog ibu ni ye..adalah sikit memori untuk aqil..ok sayang...


comotnye kek aqil..hihi..

birthday boy!!

3 of us..aqil not in a mood..

ibu tengok lain, aqil pun tengok lain..

aqil still tengok lain..

you are my sweetheart!!

cup cake untuk kawan2 aqil..

p/s: thanks to shud yang mengingatkan aku..aku dah berjaya susukan aqil sepenuhnya selama setahun..target lagi setahun..boleh ke tercapai.insya-Alah.minta-minta Allah perkenankan doa ku ini. Amiinn..

18 comments:

Erin Rashid said...

happy birthday too to aqil
dh setahun ek
makin besar nmpk benau rupe ko suu..

~ujicham~ said...

happy birthday to aqil..
aku confuse jab.. mcm birthday ko plak.... hehehe.

Mama Qiestina said...

aqillllllll sayang!

happy bufday..kejap je kan dah 1 thn..kite yg besokan rase lama kan..salute la sue ko BF die till now..

btw bile nak wat party aqil?
:)

Me_Lina said...

happy birthday aqil encem... semoga dipanjangkan umur... jadi anak yg baik... AMIN...

Anonymous said...

epi besday aqil...sejurin je kek..?hihihi..cukup dok tu..*kakma*

Suliana said...

thanks to aunties..
erin, nmpk macam muka aku ke??memang la..zaki je tak leh terima hakikat..hihi..takde la, rupa kami kan lebih kurang je..huhu

uji, haah, aku yg excited lebih..kalau boleh celeebration birthday ni nak dipanjangkan sampai 21/2 nnti..haha!!

mama qies, thank u.. birthday party tu la tak tahu nak buat bila nye..nanti akan difikirkan..takde family aku yg nak datang sini, tu yg malas nak buat tu..

kak ena, tq..amiin..nnti sekolah sama ngan alya..hihi

kak ma, sejurin?? 4 jurin la..haha..tu amik sekotak je gmbor..lagi 3 gmbor sama je..hihi

Nur Hasyimah Mahasan said...

Happy besday aqil...moga shat selalu

mama_fatin said...

happy birthday aqil...wah da besar anak bujang sorg ni yea..
da bleh dpt adik da ni!!!

suhaida shukor said...

wawwwwwww.. lawaa nye kek utk kawan aqil!! muah2 utk aqil

Suliana said...

syimah..
saya mewakili aqil mengucapkan "mekaceh aunty"..hehe..kim salam kat abg irsyad..

mama fatin,
haa..tunggu 2nd bday aqil baru work hard..haha..

ida,
baru nak tnya kek yg mana..hehe..nnti dpt biasiswa leh banje aqil..huhu

Ilhamny.com said...

hepy besday aqil cayang..and congrate 2 u coz berjaya susukan aqil selama tu..u should proud 4 it..

Suliana said...

kak belinda,
time kaceh..hihi..(eh, beday sape sebenarnye ni)hehe

Sharinginfoz said...

happy birthday to aqil.. cepat ya aqil membesar...

Dah Cancel Kad Kredit

Apasal Ramai Peminat Cik Epal????

Eyriqazz said...

alamak..lambat wish..dah buka dah blog su tapi tak sempat nak komen..happy birthday aqil...

Great Teacher Onizuka

angah said...

sori aqil.. lmbat wisk besdei aqil.. eppy blated buzzdei yer :p

utk ibu nyer plak, tahniah sbb dgn jayanya berjaya susukan aqil sthn.. alhamdulillah kan.. aqil mmg minum susu badan sepenuhnye ke su??

Suliana said...

kak is,
tq..ye, aqil memang hisap susu badan je, tak campur susu lain.nanti akak try la susu badan secara ekslusif, tanamkan niat semasa preggy ni & doa sekali di banyakkan susu..

rihana said...

yang biru atas sekali belah kanan tu acik nana punye. TQ ibu n ayah aqil! eppy besday aqil! acik nana dh telewat dh nk wish hihi. lepas ni acik nana x bz dah, leh teman ibu aqil balik hehe

SiNoMoSa said...

epy birthday aqil..
ntah kali ke brp dah aunty wish ko
tak dpt pun mkn kek huhu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails