Wednesday, January 13, 2010

Aura stress dah datang!!

Pagi tadi meeting pertama untuk tahun 2010.. Kali ni, aku dapat tugasan baru..nampaknya macam dah ada aura2 stress.. stress bukan apa pun.. sebabnya maybe aku tak faham sangat apa yang aku buat & apa yang diorang nak & maksudkan.. Apa yang diorang cerita dalam meeting, aku fahamlah, tapi daripada 10 aku kasi 5 je.. Apa yang lembap air sangat aku ni..susah sangat je keje nya.

Kejenya senang je, tapi maybe term project management ada istilah2 yang belum aku faham. Ni bukan bidang aku, tu yang lembab air skit tu..Nampaknya kena study lebih ni..huhu..macam nak amik periksa plak.. Aku tak tahu apa consequence kalau buat ni, jadi macam tu..lemah sikit la..aku dah pun menyambut setahun anniversary aku di sini, tapi apa pengisian sepanjang setahun ni, tak tahula apa aku buat..maybe, lama2 skit aku dapat adapt la benda2 macam ni..tak suka la buat keje pemantauan ni..argghh..nak sangat keje, amik ko.. 

Dulu, ada la study skit2 tapi sebab project management kan, tak minat sangat.  study sebab nak exam. Tapi, bila dah masuk alam pekerjaan ni, lain pulak situasinya. s-curve, CPM, projek lewat, projek sakit, bla bla bla..Lain la aku kat opis lama, aku tahu apa yang aku buat sepanjang nak masuk 3 tahun pengalaman tu..Ni aku bukan nak merungut ke apa, tapi sekadar luahan perasaan je.. Sume budak baru memang macam tu kan?? (sedapkan hati) Lain padang, lain belalang..Lain la macam orang tu, memang terror bab2 keje ke belajar ke, sume dia blh buat lah, memang dari study lagi dia memang pandai.. Huhu. Kalau aku cakap pasal keje skit, memang aku aje yang salah lah..(uik, ada yang kena tido luar ni..hihi)

Yelah yelah..akan aku cepat2 memahami benda2 macam ni.. Moga terang hati aku ni..

p/s: korang dah pegi ke kenny rogers ada promotion..Today only (13 Jan 2010) Buy 1 free 1 dengan syarat pakai baju merah or apa2 je yang merah..nasib baik aku ada nasi ayam free, tak jadi pegi, jimat duit..hihi

4 comments:

faRyn faRhana said...

waaa...nak makan kenny rogerss...huhu

Suliana said...

faryn,
ko tak leh makan, kena berpantang..hehe..

cik EPAL said...

tak payah stress ;)

Suliana said...

cik epal,
thanks sudi menjenguk ke sini..hari ni dah kurang stress skit..hihi..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails