Wednesday, January 27, 2010

2 in 1..

Arrrgghh...*mengeliat jap* Aku baru je habis meeting. wow..su sudah semakin sibuk nampaknya.. hahaha.. poyos betul ayat tu. Pastu, ada makan-makan meraikan pegawai-pegawai yang telah berpindah.. Aku tak jadi pindah okey.. dah dapat pink form baru mengatakan perpindahan dulu terbatal..(lambat sikit la update cite ni) So, aku maintain di sini.

Acara makan-makan aku memang suka. Sekali lagi aku juara mengambil makanan dulu..haha.. Sampai kan collegue aku kata "aik, asyik u saje dapat dulu"..hihi.. sape cepat dia dapat maa.. Aku memang selalu begitu.. kalau ada pertandingan berebut-rebut beratur, kasi kat aku la.. Masa kat UiTM dulu, aku juga juara berebut naik bas..haha..  Tahu-tahu jela, kalau bas UiTM tu kena beratur camana, tapi takde nye orang beratur..Aku mesti sentiasa pantas berebut..

Pastu, kat JKR ni, orang2nya agak malu-malu nak berlari kat makanan tu kan.. Aku tak de la lari, cuma aku ada strategi sendiri..(ada malu tak sape yang jadi kawan-kawan aku..huhu). Ntah ek, kenapa suka berebut? Aku tak rebut, aku chop je, korang yang macam kura-kura..huhu..

Ok, cite lain plak..eh, tak jadi la cite..macam ada sikit perkauman kerja la plak.. Tapi nak gak luahkan perasaan. mentang-mentanglah aku ni post minoriti dalam meeting tadi, boleh tak selamba badak je dia kata golongan aku ni slow, mangkuk la, sudu la, nak kena ketuk baru jalan la..ish ish ish..terkebil-kebil juga aku dengan suhaimi tadi. tetiba plak nak jadi kura-kura masuk dalam cengkerang. Tiba-tiba plak tak nak ngaku jadi QS. tak baik tau, kita kan team work, ada la sebab kenapa lambat, ikut prosedur la..ni nak main langgar je, apa cite..ok, stop..kang ada yang ditahan reman ni..huhu..


"ibu, jangan bebel-bebel..nanti cepat tua"

Gambar ni masa Aqil gi klinik untuk suntikan MMR. tapi tak jadi inject sebab dia demam kul 3 pagi tu..so, dia tengah on ubat, nurse tak nak inject dia..kena datang balik 8/2 nanti..berat aqil dah 8.8kg. Yeay!! Aqil dah bertambah berat. Check up kali ni dia amik ukuran kepala & dada..Biasala, dia menangis time timbang tu.. Masa gi klinik amik ubat aqil demam, doktor kata "dia macam trauma je jumpa doktor". Ye, memang pun. sebab 1st time dia jumpa doktor, kena amik darah (masa tu dia demam & musim H1N1), meraung-raung dalam bungkusan selimut tu.. tu yang trauma sampai sekarang..

Tu je lah masalah budak ni.. Tapi, Alhamdulillah, aqil takde masalah makan. Ada setengah budak, tak suka makan. tak tahulah, setakat ni aqil okey aje..susu pun dah 5 botol sehari (back to normal). Ibu terpaksa amik stok beku untuk top up susu aqil.. Bila nak ganti tu tak tahu la..hehe..weken tak pam pun susu.

Oklah, nak sambung keje balik..ngantuk!!whoooaaaa *sangap jap*


7 comments:

~ujicham~ said...

mak ngah.. cuba ko lazerkan diorg tu... ko kan ada bakat apa..

nozieyusof said...

post minoriti?? he he he sabar

jum rebut amek makanan..sy pon suke jgk mkn free laks tue

=D

Suliana said...

uji,
tu semua pangkat besaw2 la..sonyap je la..hihi

Suliana said...

nozie,
post minoriti dlm meeting je..hihi..kat luar, ramai lagi geng2 leh lawn.huhu.eh, lama tak update blog??bz ke??

mana ada mkn free kat jkr ni, donation ikut pangkat, kalau free pun kuih 2 ketul je..huhu..sadis tul.

Sharinginfoz said...

cepat membesar kan aqil ni... hmm sekarang ni H1N1 masa menjadi treat so kena lebih berhati2 kan....

Afiqah Moves to Level 3, Good

Hari Tak Berbelanja, Boleh Ke???

Ejamaria said...

ala rilek la... nama nyer keje gomen... klu kena hentam pon wat tak tau je... tak kena tatatertib pon... hehehe

Ejamaria said...

ala rileks la... nama nyer keje gomen... saje nak gertak tu, nnt next 10 year silap2 sue plak gertak org (junior...)hehehe...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails