Monday, December 7, 2009

tiada idea utk title ^_^ (update)

haalluuu..skrg lunch time baru blh aku mengupdate blog..tapi dlm masa yg sama aku online juga walaupun berselang seli dgn report yg aku tgh buat tu..tangan ni memang sgt gatal nak online ok..ni penangan berblog ke?? ntah apa yang aku nak tgk pun tak tahu..suka baca blog2 org lain.. (adakah aku beridentiti bz body??haha..skit skit..)

tadi pagi pegi bawa aqil check up 10 bulan dia..just timbang & nak rekod perkembangan dia..ini budak kecik dah paham ini nurse, itu doktor, kat tgn ibu tu ubat, kalau ayah peluk kuat2 tu maknanye ubat time!! sgt sengsara, meraung ok nak letak dia atas weigth scale & ukur panjang dia..dapatla timbangan yg aku rasa tak berapa tepat..suppose aqil 8.6kg tapi nurse tulis 8kg sahaja & panjang aqil 70cm..

nurse kata, cuba kasi aqil mkn telur pulak utk tgk samada dia ada allergy atau tak..okey, lepas ni menu bubur aqil ada telur..telur rebus, telur goreng, telur pindang..??eh, boleh ke telur berempah ni?? no no no..

jumaat lepas, aku try la beli botol susu aqil brand nuby 9 oz punya..yela, aqil kan x mo minum susu dlm botol..botol tu puting dia ala2 breast juga la..tu pun dia tak mahu..memilih betul budak ni..hari ni, aku beli lagi secara online botol yg orang kata ok utk baby mcm aqil ni..tommee tippee, rm 23.++.. hope aqil suka la ye cayang..(ayah aqil, ibu beli botol lagi utk aqil ye..pls take note) tapi, sampai kat opis ni tak tahu bila..hope before rabu la..sbb kamis aku dah cuti..(walaupun cuti blm approved lagi)


okey la..sampai sini sahaja coretan ku..cik abang ai suh buang sticky mode misai kucing tu, dgn ucapan, "bukan leh menang pun" iyolah..den buek la entry lain nih..abang kan tahu ai bz, byk keje ni"..hihi..kita tukar la plak hadiah besday ai tahun depan ialah laptop, sama2 leh pakai..hari2 i update blog kat umah je..xyah guna hak kerajaan ni lagi..huhu..daa... (abg, u look happy je pagi tadi??why??u dpt duit ke??hihi..tu jela yg aku pikir)

p/s: selamat pengantin baru jihan.slmt melayari alam rumah tangga..(pssss..jihan, caterer ko percikkan sambal ayam kat tudung aku..huhu..nasib baik bintik kecik2 je..tudung baru lak tu..telah dimaafkan ^_^)


abg, awat muka i gegor..( tula, kalau pakai dslr kan cun..bini sape la yg cun dlm gmbr tu..^_^)


aksi terbaru anak bujang i kalau amik gmbr..angkat tgn:-)

p/s ke 2: nuffnanger, korang ada problem tak nak tgk analytic graph utk bbrpa hari ni??apasal aku nak tgk dia hang?? ke dia tgh kira2 berapa sen duit aku masuk??hehe..

**************************

hari ni 8 dec 2009 (selasa) - botol yg aku order sudah sampai..yeay!! cenonet je botolnye..ingat kan besaw..BPA free tu ala2 plastic rupanye..xpela, janji selamat untuk digunakan..dengan mengah2 nya orang skynet tu suruh aku buka pintu..tq..cepat betul sampai ye..ni botol yang dimaksudkan..harap2 aqil minum..sama je mcm botol nuby tu..tapi ni 5oz aje..ni la ghupenyer..


p/s 3: aqil, jgn kopakkan duit ibu, minum susu byk2 tau..ni x, skit je minum nye..penat ibu pam..dah ada susu, x mo minum plak..cuba tgk orang lain, susah payah ibu dia pam utk dia sbb susu sikit..minum tau kat nursery nanti..babab kang kalau x mo minum..nak bergayut je mana blh, ibu keje..

4 comments:

SiNoMoSa said...

Ngeh3x..tukar camera baru laa ngah..yg tak kasik gegar punya la la la

Suliana said...

kak shim,
mmg nak satu..ongkos nye?? huhu..

5577 said...

salam.. tgh bloghopping n jumpa blog awak.. :) menarik!
care to exchange links?

Aqilah pun memilih jugak.. semua botol taknak.. dgn tommee tippee ni je dia nak.. tp farah beli yg 9oz nye.. comel kan botol dia debab! mcm aqilah gak.. hehe..

Suliana said...

5577..no apa ni??hehe.. ok, saya dah link kan blog awak..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails