Tuesday, December 15, 2009

Jabatan Warisan Negara

Semalam dan hari ini adalah hari yang kelam kabut dan sibuk sikit.. semalam pagi ada audit dan aku kena involved juga la walaupun takde yang berkaitan..belajar.. tengah dok silent kan phone, tak perasan ada 3 missed call..ha..sape plak ni..

Rupa-rupanya cawangan korporat call nak bagitau minta ambil pink form di HQ.. nasib baik ada geng, leh tumpang driver dia gi hq..thanks suhaimi.. Apa yang ditunggu, akhirnya terjawab sudah.. ni la tempat baru aku yang akan datang..JABATAN WARISAN NEGARA di bawah Kementerian Penerangan, Komunikasi dan Kebudayaan sebagai Kader. sape-sape yang tak tahu kader tu apa, kader tu macam kementerian baru ni pinjam untuk gunakan khidmat QS dari JKR..macam tu la skit2..

Muka ceria okey bila dapat pindah..ingatkan kat area yang sama dengan Maju Junction ni, rupanye nuunnn..di jalan Conlay..area bukit bintang sana..hmm..pening gak ni nak naik apa gi sana ek..kalau naik monorail, kena bertapak jauh skit..naik keta, jem gile area tu, ntah ada ntah tidak parking..beg bukan sikit2 nak bawa, kena tukar beg galas belakang nampaknya..bawa satu beg je, senang..

Aku dah la tak pernah ke area belah sana, dekat2 dengan Pavillion tuh..so, tak dapat bayangkan macamana keadaan dia..pernah dulu sekali gi makan kat restoran sri melayu tu, tapi orang bawa, dah berkurun lama..nanti kena gi survey juga area tu..

harap2 jabatan baru ni okey..ada sape2 keje kat jabatan warisan ni? mari kita berkenalan..hehe..actually, kat sini pun okey juga, tapi kalau aku takde kat sini pun, takpe agaknya.. Mana-mana pun boleh la, asalkan area KL..aku minta tangguh sampai hujung tahun. Sepatutnya semalam dah kena masuk, tapi semalam juga baru dapat surat, tu yang kelam kabut tu..

okey, nanti kita sambung lagi berblogging ya..tata..

4 comments:

Eyriqazz said...

Sue dpt invite tak ke Mister Potato Fiesta 2009?Kalau dpt,ble jumpa di sana...

Suliana said...

iman, tak gi kot..dapat invitation tu, tapi kat club tu..mana su pegi club2 ni, macam x sesuai je tmpt tu..hehe

SiNoMoSa said...

tahniah ngah,
welcome to kader world..
dpt tau dr nana smlm..

Eyriqazz said...

IC,takpelah camtu...Iman mb pi..ramai melayu yg pi sbbtu iman pun brani pi..saje nak pi,manatau ada rezeki..alisya nenek dia ada malam tu...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails