Sunday, December 20, 2009

Aqil 11 bulan..

Hari ini, aqil dah masuk 11 bulan.. 20 Disember 2009.. Dah nak masuk setahun anak ibu ni.. tahun depan, 25 Januari 2010, aqil kena cucuk setahun - lewat 5 hari dari bday aqil.. upss, bday aqil?? kawan-kawan, sila bagi pandangan, perlu ke ibu aqil buat birthday party sempena 1 tahun untuk aqil?? 20 hb januari, jatuh pada hari rabu.. maybe ibu aqil akan buat pada weken.. (eh, tiba2 dah ada keputusan..hihi)

tak kisahla, lambat lagi, sebulan je lagi..(ayah aqil tak suka bday party ni, family dia x sambut bday2 ni) tapi, cuba bagi alasan kenapa perlunya ibu aqil buat bday party untuk aqil?? alasan ku ialah :-
  • sebab aqil dah setahun.. kenangan untuk dia bila aqil dah besar nanti, ada la benda untuk dia jadikan kenangan ..(ada ke tak ek gmbar kenangan my 1st year bday party??) yang paling aku ingat, masa darjah berapa ntah, aku paksa mama beli kek hari jadi..mama pun beli kek sebesar cawan, aku sorang je makan..tu pun dah rasa best:-)
  • birthday party akan buat anak kita seronok..memangla dia kecik lagi, x faham apa pun, tapi dia seronok, ibu dua ronok:-)
  • yang paling penting sekali, KENANGAN..sentimental value kan.. hanya ibu-ibu je yang merasai..ayah ayah?? hmm..hati kering..macam kita punya persiapan kawin la, pompuan je yang lebih.. pompuan juga la yang duk tgk gmbr kawin smpai sekarang..hihihi
Tak kira, tak kira..walau macamana pun hebat tentangan, ibu nak wat juga bday aqil walaupun kita sambut 2 orang je, kan aqil? (lupa ke azam maal hijrah??).. okeyla.ni planning je dulu. Apa-apa pun, tungguuu....salam hujung minggu..

p/s: this is an auto publish entry

6 comments:

suhaida shukor said...

ah sambut jer. ida dtg nanti. heee. tapi bila aqil nak jalan?

Eyriqazz said...

dah 11 bulan dah aqil?Alisya bsk masuk 6 bulan...Cptnya masa berlalu...Su tak join contest Nuffnang FrisoGold ke?Iman dah dpt invitation...

Suliana said...

aqil lum jalan lagi..slow2 la..nnti dtg bawa hadiah..:-)

Suliana said...

su x join contest tu..

LiTtLe^m3 said...

sue, i cadangkan buat :) bila i tgk balik gambar2 masa kecil sambut birthday (masa time tu tak ingat pun) kita akan rasa sayangnya mak abah kita kat kita then ianya akan menjadikan anak2 akan hargai ibu bapa (insyaallah)

Ijan said...

comelny aqil!!rse nk pinjam jek tp msti xleh.hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails