Wednesday, November 25, 2009

SALAM AIDILADHA 1430H

sepatutnye hari ini, aku x mau online sbb nak meneruskan projek m.a.n.i.k. yg tertangguh raya puasa yg lepas..lagi sikit je..kalau concentrate, blh juga aku pakai di pagi raya haji nnti..kalau x, pakai baju t-shirt je..boleh??hehe..

cerita tntg aidiladha yg akan tiba jumaat ni, korang raya mana?? kami sekeluarga akan beraya di kluang..wah..balik johor lagi..xpela, bukan selalu pun balik johor kan, nnti aqil x kenal pulak wajah2 kesayangan hamba di johor itu..

selalunye, apa yg menu di hari raya?? xkira la raya puasa ke raya haji ke.. asyik igt mkn je kan..maklumla, tembolok besaw, nak bagi susu yg berkhasiat utk aqil sebenarnye, tu yg ibu aqil ni mkn byk..haha..ok, kalau belah aku di johor, makanan special yg selalu menjadi santapan kami sekeluarga ialah nasi dagang & nasi minyak..sebab my mum org terengganu..kalau sedara mara dtg, mmg itu yg dicari..kalau nak mkn nasi himpit, kuah lodeh ke, pegi rumah nenek..sume mknn johorian ada di situ..

kalau belah hasben plak (mengikut pgalaman berkahwin nak masuk tahun ke 3), makanan yg dicari di rumah mak adalah rendang daging or ayam & lemang..biasala og negeri sembilan, mknn wajib mereka..kalau xde, mcm x raya la..tapi, tahun ni, aku pun xtau ada ke xde..aku blm menuntut lagi dgn MIL ni cara2 nak wat rendang daging kesukaan ramai..teori dah tau, tapi blm practice lagi..hehe..

oklah..SELAMAT MENYAMBUT AIDILADHA 1430H..selamat bercuti..hati2 ketika memandu di jalan raya..we all cuti khamis sampai isnin. bukan nak cuti sgt pun, tapi nursery aqil tutup (owner org kelantan), terpaksa la kami pun cuti sekali.. pecah rekod tau, cuti 30 hari nak habis dah tahun ni..kalau kat private dulu, jgn harap nak habiskan cuti..nak cuti pun takut2..last2, carried forward sume cuti..hehe

ok..tata..assalamualaikum..



1 comment:

LiTtLe^m3 said...

jom ramai - ramai balik kluang kasik jam itu tol ayer hitam :D silent reader je before.. tapi sbb entry blk kluang ni suka plak... suka balik kluang ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails