Thursday, November 19, 2009

cerita ceriti

hai!!sekali lagi kita bersiaran lansung dari my little sunshine..^_^ slmt pagi semua..ok x hari ni?? sihat ke??riang gembira ke gundah gulana??busy ke goyang kaki?? aku seperti biasa la goyang kaki buat keje part time..oh..hari ni, aku bawa plak baju kurung yg xhabis lagi jahit manik masa raya dulu..lagi skit je..baru nak sambung balik, kalau sempat leh pakai utk raya haji ni..insylh kalau pnjg umur..

uppss..hari ni aku dpt lagi 1 follower..tgk2 rupanye my youngest brother la..dia pun ada blog juga seiyy..  amboi2.. (ni kak teh nak membebel jap ni), budak2 zaman skrg lagi advance dari aku yg ala2 ketinggalan zaman..diorg ni lagi advance bab2 IT ni..sekolah pun x habis lagi, pakai HP mengalahkan org dah keje..aku pun hp subsidi..nasib ada org nak belikan, kalau x, aku pakai lagi hp daun tu..(tu duit o.t AAR masa beli tu).

"ali, gi baca buku tu..thun depan nak SPM..nnti ko sorg je duk kat kluang tu kalau belajar main2" (ok gak, leh tgk2 kan mama & ayah tu). lagi satu, bdk2 moden zaman skrg ni mengeja pun dah x reti..camana nak buat karangan BM ni??ko tgk kak teh buat karangan ni, ok kan perkataan dia, leh faham kan??? (kak teh diorg ni mmg suka membebel, harap maklum)

ok, stop blebbering..esok nak balik kluang..ramai tul kawan2 kawin hjg thun ni..siap la duit poket kopak maa beli hadiah..huhu..setiap mgu ada je kenduri..kpda azlina & deck, semoga berbahagia ke anak cucu.. slmt melayari hidup berumah tangga yg penuh mencabar ni..hati mesti kental & berhati kering ok..korang siap2 la jiwa raga utk hidup berumah tangga..kpda bakal pengantin baru,dah fikir masak2 ke ngan bakal soul mate korg tu? ini kah org nye? anda tidak menyesal?? hehe..insylah, kalau dah itu jodohnye, tidak kemana..doa & tawakal saje la dlm berumah tangga ni..smga slmt semuanya k..







1 comment:

fazli said...

yelaa k.tehh..

terima kasih kerana bagi nasihat..(faham?)

k.teh tak payah risau,ali tau nak bagi masa belajar nanti..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails