Friday, November 13, 2009

apa warna anda?

"kamu nmpk pink hari ni..dari atas sampai bawah plus beg pun pink..kecuali kasut kamu hitam.." tu la sapaan pagi Walter (sorang staf lelaki) masa bertembung dalam lif tadi..aku pun baru perasan aku bawa beg woven warna pink..tu beg nak gi breakfast la tu..hehe..

aku mmg suka warna merah, pink..kalau beli kain ke apa ke, mmg warna tu aku pilih..tapi aku xnak di cop asyik2 merah, pink..xde color of my life (kata kak shim)..tapi, masa ku bljr dulu, ada abg senior ni, mmg prihatin baju apa yg aku pakai..bila dia tegur, baru aku perasan..disebalik warna kesukaan aku pink, tapi, baju aku byk kaler hijau..sampai di tegur.."byk tul baju kurung hijau awak ye"..

balik umah je aku cek..haah..mmg byk kaler hijau dari merah / pink..hehe..aku pernah pegi kursus ketrampilan diri..dlm teori penceramah tu, ada 2 warna je utk manusia ni..cool & warm colour..cane nak tau kita cool ke warm?? tgk anak mata kita ni..kalau warna hazel tu warm kaler la..klu hitam betul, tu cool colour.

warm colour ni warna2 seperti merah, kuning dan campuran2 antara merah & kuning..kalau cool colour tu, warna biru / hitam..aku ni kategori warm colour..(kbykn org asia warm colour)..mulanye aku x setuju dgn pndpt penceramah tu. yela, dlm almari aku ada juga baju warna biru, purple..xkan nak buang..

tapi, bila diteliti balik, betul juga kata penceramah tu..bila aku pakai purple / biru, muka aku nmpk pucat (eleh, muka kamu pun mmg warna pucat..haha) so, kena tmbh ngan lipstick juga la..org selalu tegur, pucat je muka..mmg colour scheme aku pucat la..bukan sakit ke apa ke..darah aku cair kot..hehe..

so, warna2 yg sesuai ngan aku ialah merah, kuning, oren, coklat & pink (pink pun kena tgk pink camana, klu x, pucat juga)..kalau nak pakai biru, purple, make up mesti maintain..kalau x, pucat lagi..okla..tu saje cerita utk hari ni..sebenarnye nak tulis cite pasal kasut, tapi tertulis pasal warna la plak..hehe.. bye..salam hari jumaat..

2 comments:

Ilhamny.com said...

anak mata mmg itam pekat..dan sy suka purple,pink pon suka gak.. tp yg pelik nyer bila beli baju jek mesti terpilih biru, kdg2 cuba elakkan, at last ter'biru'gak..tp de larr gak warna2 lain, cuma x larr variasi sgt.....

Suliana said...

tu la..mata kita minat pink..tapi takut muak plak asik2 pink je..lantas memilih hijau..haha..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails