Friday, November 6, 2009

ada yg rindu??:-)


assalamualaikum..wah..dah 3 hari aku x bersiaran lansung sebab aku gi kursus kontrak 3 hari..kat area kl je..terlupa plak nak auto publish any entry..dan byk juga entry2 terbaru daripada bloggers yg belum sempat di baca..

minggu ni kenapa terasa panjang sgt..kursus 3 hari tu membentangkan "dry subject" and aku pun ala2 terlentok juga la..sape x kenal su ni kalau dgr kursus / ceramah, mesti terliuk lentok je membuta..hehe..lebih2 lagi kalau lepas lunch..dulu masa study, xde plak mcm tu..tekun je belajar..sekarang stamina dah kurang..hehe (memang kamu suka titun la..)

actually kursus aku dah penuh tahun ni.melimpah2 lebih dari 14 hari dah..(boleh carry forward x?:-)) tapi kursus kontrak kali ni, aku kena pegi sbb qs & kontrak xdpt dipisahkan..hehe..subjek yg agak membenakkan masa study dulu & sekarang..masa dulu, study sbb nak exam..patutla sampai sekarang x masuk2 otak..kursus ni menerangkan tentang perbezaan PWD yg lama (year 83) dan PWD revised 2007.. FYI utk kawan2 QS, penceramah kata, PWD 2007 yg betul, mesti ada government printed kat belakang (lambang JKR)..kalau sape2 yg xde, tu PWD yg kurang tepat..so, better check..ada perbezaan kat EOT.

tu la serba sedikit tentang kursus..uppss..lupa nak mention..kursus tu kat maytower hotel, dekat2 dgn jakel.. nak cite skit, dulu2, kalau dapat mkn kat hotel ni, sgt menjakunkan & rugi rasa kalau x pergi..makan kat hotel kan best2..tapi sekarang ni, rasa mcm biasa je..kalau puasa pun, x terliur tgk lauk pauk di hotel tu.. sekali sekala ok la, tapi lama2 boring juga, lebih2 lagi kalau chef hotel tu masak menu yg sama..dah la xsedap, diulang2 masak lagi.. rugi je..

okla..nak wat keje yg tergendala ni skit..nnti kita cite lagi..waa..esok dah sabtu..apa nak buat ek??uppss..aqil dah sihat, gigi kapak & gigi2  dia yg lain nak kuar, sbb tu dmm seminggu..dia pun dah x nangis lagi masa hantar kat nursery.. cuma, suara aqil lum baik lagi, serak2 sbb dmm & byk nangis hari tu..yg menjadi kemusykilan, hidung aqil asyik meleleh je..mmg duk nursery mcm tu ke?? x baik2 selsema dia..ibu aqil kena mkn sesuatu supaya aqil dpt serap supplement yg baik itu..ok..daa..jumpa lagi..

3 comments:

SiNoMoSa said...

ooo..g kursus patutlaa senyap je hehe..

Erin Rashid said...

PWD tuh ape beb?
aku tatau la, aku tau tapi dh lupe
atau aku mmg tatau!
aku lg la.. belajar utk exam :P
sbb tuh skrg tak keje tuh sume lagi
huhuhu

Suliana said...

erin..
awat cepatnye lupa..tu kan kitab wajib tuk subject PP..PWD tu stand for public work department = borang kontrak & syarat2 kontrak..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails