Thursday, October 29, 2009

slmt ulang tahun!!


cuba teka hari ni hari apa??..hari ni 29 oktober 2009..kenangan setahun lalu datang kembali di mana hari ni genaplah aku menjadi penjawat awam selama setahun..hari ni tarikh pendaftaran aku..hehe

igt lagi masa ni aku tgh mengandungkan aqil 6 bulan..pakai baju kurung oren celoreng2 tu ngan kasut baru hush puppies warna hitam tutup semua..hehe..maklumla nak jadi org gomen mula2 kena skima dulu la..

pejam celik pejam celik, dah setahun dah keje sini..pikir2 balik, apa yg aku dapat selama setahun ni??rasanya belum byk lagi aku belajar kat sini..masih setahun jagung & experience yg nak dikumpul tu masih terlalu jauh utk dikecapi..

bukan nak berlagak ke apa ke..pada pandangan aku, expertise aku selama ni tidak berapa digunakan di sini..rugi x kerajaan tak menggunakan expertise aku ni??sepatutnya org2 mcm aku ni ditempatkan di tempat / bahagian yg sepatutnya yg memerlukan khidmat aku..bukan salah aku mkn gaji buta okey..

aku xde la nak minta kerja yg berlonggok2 ke apa ke..mcm poyola plak nak tunjuk rajin / baik..tapi korang bayangkan la selama setahun ni tolak cuti bersalin 2 bulan, tolak dok melopong kat tingkat 10 sebulan, tolak duk kat ckub 2 bulan, tinggal 6 bulan je la yg aku betul2 kerja kat sini..kerja apa yg aku buat??malas nak cite..

pada pandangan org lain, best la xde keje..tapi kalau dah lama2, leh jadi kematu bontot ni, mata pun naik kelabu tgk komputer & aku semakin bijak menggunakan teknologi terkini di internet (macam blog aku ni.)hihi..makin lama, makin x produktif..nak minta org keje pun, org xnak kasi sbb org tu sendiri mampu utk buat keje dia..

hmm..xpela, aku ikut je la flow ni..aku masih baru utk ditukarkan..tapi hope pink form aku sampai cepat la..mana sesat la posmen ni hantar surat aku..anyway..kpda kwn2 aku di mana jua kementerian yg korang duduk, slmt bekerja hingga pencen..kerja rajin2, jadila penjawat awam yg bertanggungjawab & berkaliber..chewahh..to kak shim, nana, shuhda, rodziana dan kawan2 yg sama mendaftar tahun lepas, happy anniversary & enjoy kenaikan gaji korang tu..hahaha..uppss..lupa plak..enjoy juga 'duit khas' end of this year tu ek..daa..

eh..dah lama x tempek gambar..nah, amik..gmbr setahun yg lalu..


frendship forever..cun plak waktu pregnt ni..hehe (sila jgn menanah telinga)


hari2 terawal ..gi sogo je kejenye..best waktu ni, ramai bodygurad jaga mak yongs ni..


rindu plak nak pregnt balik..kikiki

8 comments:

SiNoMoSa said...

Hi ngah..
Tahniah jugak..
Aah we all laa body guard tak bergaji utk aqil and harith hehe
Smg cpt2 dapat pink form
Yang pasti tak dpt kat JPS hehe..

rihana said...

hihi selamat ulang tahun kawan2! =)

Erin Rashid said...

best pe keje gomen..
gaji kompem dpt hujung bulan
kalo swasta kecik2 ni..
kdg2 dpt awal, kdg2 lmbt, kdg2 tak dpt lgsg
(based on my previous co.)
huhuuh...
sue, cpt..kite lumbe sape pregnant dulu
hahahha (boleh la plakkk..!)

zool said...

Selamat ulangtahun..
First time singgah sini..
Kalau rajin singgahle blog saya yang tak seberapanya

http://www.ligakampung.com

Suliana said...

erin..
silakan jalan dulu..hihi..schamimi dah 3 thun tu..patut dah dpt adik 2 org..haha

~ujicham~ said...

SELAMAT BEKERJA SAMPAI PENCEN.. CONFIRM TAK NAK CARI KEJA LAIN??

Suliana said...

uji,
xpela, aku dah buang sijil2 sume..ni sign mati keje gomen ni..haha

shitah said...

eh kak teh keje kat gomen dh ke? jadi apa ek... beshnya..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails