Thursday, October 22, 2009

sakit perut..


arghh!!!sakit perut melanda..tu la semalam rugi aku dpt mc setengah hari je..penangan food poisoning..tapi xtau la food yg mana 1 telah memberi racun kepada ku sehingga aku lemah longlai..nasib baik la ada kawan2 yg baik hati & suami tercinta membantu org yg dlm kelemhan ini..

al-kisah, bila diimbas kembali apa yg aku mkn smlm ialah susu & cereal, telur pindang & kek, last sekali aku mkn nasi goreng kerabu yg kawan kursus bawa balik..ni mmg secara automatik aku rasa lain mcm..loya & sakit perut..aku pregnant ke??rasanye tidak..

aku termuntah2 & tercirit2 kat dlm surau  tempat aku melepak tu..nasib baik xkena carpet tu..(ada kena skit la muntah, tapi dah lap:-) ) mujurla, power puff girls (nana &shud) dtg membantu di turuti oleh power ranger ku yg membawa aku ke klinik..hehe..masa tu dah la lunch hour, penuh plak org dlm lift tu..ada bau bucuk ke?? nasib la..yg penting aku rasa mcm nak pitam..

kalau korg nak tau kejadian ni hanya amik masa dalam setgh jam je, aku dah mcm jerangkung yg lembik..kalau aku larat, aku dah suruh nana amik gmbr aku (nak tunjuk bukti dlm entry ni..hehe)..nasib baik aku xlarat nak bercakap..

hasben aku bawa gi klinik idzham..sampai2 je kat klinik tu, *&^%$ terus keluar mcm air ketuban..mencurah2..aku pun duk la bertapa dlm tandas tu sampai la no. aku dipanggil..masa tu hasben aku dah balik umah, amik kain..doc kasi injection sbb masa tu aku dah lembik sgt..siap muntah lagi kat depan doc..

doc kasi ubat cirit, pening, muntah & air garam..alhamdulillah..ada kurang skit..tapi sampai ke hari ni, cirit aku x hilang, dan aku terpaksa bawa "bekal" lebih..sekarang pun aku tgh *&%& dlm kain..xleh kontrol la..hmm..bila la nak habis penderitaan ni..

smlm, patutnye aku pam pagi petang..tapi, bila petang, agaknye dah dehydrate sgt, susu bdn aku mcm lembik gile & xrasa berat lansung..terpaksa ku korbankan 3 botol susu beku utk aqil gi umah bbysitter..hari ni pam, alhamdulillah..penuh btl..tapi aku kena mnm air byk, takut nnti dehydrate lagi..

actually, dah lama xkena cirit ni since 2 tahun lepas..igt lagi masa tu gi umah dijah tgk anak dia, ulang kali aku masuk toilet umah dia..hehe..okla, smga kawan2 lain sihat walafiat..tima kacih utk nana, shud & abg..aqil juga kerana memahami ibu yg xsihat ni dia xbyk meragam..sila jgn muntah ye bila baca entry aku ni..aku ni kalau cerita mmg detail skit..ni pun dah tapis2 ni..hehe..till then..bye..

1 comment:

~ujicham~ said...

mak ngah.. kebetulan.. samalah... rabu minggu lepas aku pun mc sbb food poisoning... dr petang selasa.... malamnya... aku tak leh tido sbb ulang alik gi toilet ngan muntah.. pakej lengkap.. tp aku rasa ko punya lg mantap.. huhu.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails