Monday, October 26, 2009

dunia baru kami - part 2

kita sambung lagi tentang kehidupan baru kami..tapi kali ni nak flash back kejap rumah sewa lama..kitorg belum pulang lagi kunci rumah pada owner lama..so, masih ada kesempatan utk mencuci & mengemaskinikan rumah tu sebelum pulang kunci pada owner asal..

actually, agak sedih nak tinggalkan rumah & kawasan ulu kelang tu..di situ la segalanya bermula dalam hidup aku selepas bergelar graduate..kat situ la tempat bermula aku mencari rezeki, mengenal hidup di kota metropolitan ni..bermula di taman permata menuju ke taman melawati dan selepas berkawin, bergerak jauh sedikit ke kg pasir.

di kg pasir plak, memulakan hidup sebagai suami isteri & rumah itu menyaksikan suka duka, hilai tawa, riang gembira, gaduh2 samada yg kecik & besar..:-) di sini tempat kami honeymoon..chewahh..rumah di mana menyaksikan kehilangan & kelahiran permata hati..rumah yg serba sederhana isi rumahnya, hanya golek2 je depan tv, xde la nak hias cantik2 ni..semuanya hanya kelengkapan asas..disinila thrill & warna warni kehidupan kami yg baru nak bermula..

bila dah duduk kat kawasan baru, mcm kena patah balik melalui proses yang sama tapi kawasan yg berbeza..kena bljar jln, kedai2 kat situ yg mana ok atau x, kedai dobi, kedai runcit, hospital dah tentu sebelah rumah je..nak kena adapt lagi dengan suasana rumah tu sendiri..sebelum ni rumah flat je, skrg double storey..cakap sesama kita  pun kena jerit2..sorg atas sorg bawah..nnti kena buat sistem baru ni..hehe

kalau lupa amik brg kat atas, malasnye nak naik tangga..tapi xpe, exercise juga la kiranye..kalau la umah ada escalator:-) semua kena serba dua..satu utk atas, satu utk bawah..

aqil plak camana??dia dah kenal org sekarang ni & hanya mau ibu nye saje..ibu saje ok:-).. pantang nmpk ibu gerak skit, mesti mau ikut..dah hantar nursery hari tu testing, menangis. masa balik nak amik, kat gate nursery lagi dh dgr suara dia nangis, mesti tercari2 ibu atau ayahnye..sian..sayu btul hati ibu ni dgr aqil nangis..habis tu, nak wat camana..xkan ibu xpyh pegi keje..hari ni, xtau la apa cite, malas nak tepon nursery tnya..lagi sekali, aku kena terangkan prosedur susu aqil do & dont's..hope nursery faham..hope aqil dah boleh main2 ngan budak2 yang lain..

okey la...nnti aku update lagi..hope masa amik aqil nnti, xdengar lagi suara nangis dia..hope aqil tersenyum hari ni..bye..



12 comments:

Erin Rashid said...

em..samala kite sue..
camimi pon dh start nangis blk
hari tuh nmpk dah ok.. la ni nangis blk
maklumla cuti weekends..

org kata, kalo tamau anak nangis kt nursery
hbs pantang je terus hantar ke nursery
emm..boleh kerw..?

Suliana said...

erin,
su pun rasa mcm tu..tapi masa tu kan baby kecik lagi, sian plak dia..tgk la anak seterusnye hantar nursery terus..

Anonymous said...

buh la gambo umoh baru nok tengok..hehehe.. *kakma*

Suliana said...

kak ma,
nak tgk gmbar mai la umah..malu la..umah xdok bende lagi:-)

Mama Qiestina said...

beshnya dah ade umah sndri..
aku gak yg still menyewa plat ijo yg glamer ni..huhu

~ujicham~ said...

buat house warming su

Nur Hasyimah Mahasan said...

Biasa la coz tukar angin kn...b4 this dier ngan org lain...but lama2 mest ok la tu...

Suliana said...

yat, xpe..relax la..take your time..slow2, nak dapatkan yg terbaik kena pelan2..hehe

Suliana said...

uji,
insylah..kalau ada duit lebih, aku panggil la kawan2..hehe..

Anonymous said...

http://www.diyaluna.com/diary/2008/11/27/cloth-diaper/ teh..ko cuba explore mende ni plok..pakai CD plok..save our world..hehehe..*kakma*

Suliana said...

kak ma,
ambe dok reti sgt pakai cloth diaper ni..CD ni kena rajin basuh baru sesuai kot..ni basuh baju seminggu sekali, cane tu..hehe

Anonymous said...

ambe baru beli 2..hehe..save bajet sket ah..huhuhu.. *kakma*

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails