Tuesday, September 1, 2009

balik kampung

salam semua!! weken lepas kami sekeluarga balik kg ku di kluang..seronoknyer, mcm nak balik raya plak..cuti 3 hari la kan..tapi bertolak sabtu tghri, driver kami ala2 sepet je mata time drive tu..ngntok, maklumla puasa..terpaksa la ibu aqil ni layan2 cakap (walaupun org tu xnak ckp sgt), picit skit tengkok tu..kalau diingat masa solo dulu, keje i bila naik keta, mesti zzzzz..padahal baru 5 minit naik keta, dah membuta..hehe..skrg tidak lagi..membuta bila dah 2 3 jam jln, tu pun sekejap je..sambil melopong2..hehe..tidak ketinggalan makcik aqil pun ada tumpang, tapi dia tu pun zzzzz juga, siap proses air liur basi lagi..cehh..aqil pun cibuk2 juga dlm keta tu..nak pgg itu ini..nak drive lagi..x caya, jom tgk gmbr ni..hehe


jgn tiru aksi dak aqil ni..bahaya..nasib baik abg polis xde, kalau x, harus kena saman..jln x jem sgt, maybe org dah gerak semalam atau pagi, tapi keta still byk la..kitorg sampai dah kul 4 lebih, before that gi kedai nyonya amik 3 helai baju kebaya yg ditempah sudah siap..boleh la pakai utk gi opis..sampai2 je dah nak dekat kul 5..tok ma tgh masak soto..cedapnyer..dak aqil ni plak dah kenal org..so satu hari la merengek je..xmo ngan org lain..ibu buka kurma yg ayah bagi je sebab bila time buka je, aqil nak tido & nenen..
umah atok dah cantekk..atok dah pecah bilik air tgh tu & aqil boleh pusing2 dgn walker tanpa halangan..hehe..ada home theatre & tv plasma atok beli..byk duit rupanyer atok ni..ibu nak cikit blh??mana janji nak cat keta i tu??hehe..xpela,nnti tgu ibu beli keta baru & atok kasi downpayment..boleh??hehe..hmm..aqil dah blh mesra ngan sume org after 1 day merengek tu..ngan toto jr pun dia blh main tarik2 je..toto jr tu sape??ni dia..
ni anak kuniyang generasi yg keberapa ntah..dia sekor je yg tinggal sbb mama dah buang sume kucing2 kesygn nyer..buat taik je..yg ni jantan, sama la buat taik jer tapi atas rumput kat luar..aqil pelik agaknyer tgk kucing, kucing tu pun takut ngan aqil..hehe..nyorok je tgk aqil dari jauh sbb aqil slu mau serang dia..
mm..2nd day buka pose umah nenek..ramai pakcik makcik kat umah nnk, seronok buka ramai2..
okelah..kita stop dulu la ye..nnti kita sambung lagi..babai!!

1 comment:

~ujicham~ said...

mak ngah.. nape entry shoping ko tu tak leh komen..

ko guna keter kancil lg ke?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails