Thursday, August 27, 2009

ibu aqil membebel..

assalamualaikum!!
camana pose hari ni??ok x??semoga sama2 mendapat pahala & keberkatan di bulan yg mulia ini..actually, kebosanan telah melanda..mujurla pagi tadi tetiba je kan dapat surf fs & fb..lepas gian ku nak melayari website ni..hehe..agak lama juga la baru dpt masuk.tapi, bila lama2 layan, mcm bosan plak..apasal ek??hari ni hari bosan sedunia kot..
ok, kita nak story skit la pasal bulan puasa & karenah2 manusia di bulan puasa ni..sbgai seorg hamba Allah, isteri, ibu & career woman, begitu byknye tggjawab yg perlu dilaksanakan dan kdg2 tu ada yg tercicir..ni ha, bulan pose ni..tiap2 hari nak kena pikir nak masak apa,nak buka apa,susu aqil cukup ke x..huh..kdg tu tensen gak..dgn keje yg ala2 xde ni, lagi menambah kebosanan..kang jahit manik kang, org kata apa plak "tu la keje org gomen, sempat lagi jahit manik" (anyway, itula pandangan aku terhadap org gomen dulu) i minta tukar la..hehe..
Hmmm..ptg ni nak masak apa??slu aku ni xde idea nak masak apa..selera kami berbeza..niat suami tu mmg baik,"xpyh masak, beli lauk siap je"..bila dah beli, "lain kali jgn beli lauk ni" gitu pulak jawapannyer..apa nak buat..terpaksa la aku memasak menggunakan skill aku yg xberapa mahir & kreatif ni..nak masak tu pun nak kena ada confident level yg tinggi, lebih2 lagi bulan pose ni..suprise je kan, apa la rasa masakan aku ni..(org laki ni suka mengomen je keje nyer, klu sedap xde plak nak puji) puji pun bila ditanya..huhu..xpela, nak wat cane, laki aku juga..kan bang..hehe..ha, lagi satu ayat power org nogori ni, bila dah sedap tu kan "mcm ni la baru namanyer masak"..haha..itu la laki aku.. tapi sbnrnyer dia seorg yg xcerewet sgt, mkn je apa yg dihidang tapi kita tau la sdp/x berdasarkan tahap pertambahan nasi nyer tu & bergantung juga pada thp kelaparan nyer..hehe..
aqil??hm..itu budak aa manyak nakal woo cikalang ini..sudah pandai tarik baju yg dilipat dlm drawer toyogo nyer..suka ckp "ate te te te te" & bubling..dah pandai merangkak 2-3 tapak..bagus perkembangan anak ibu ni..kuat minum susu ooo..lotih ibu dia nak memerah pagi2 buta, lebih2 lagi bulan pose, air xbyk minum, susu pun kurang & aqil tgh growth spurt (betul ke eja ni)..susu dia min 25oz baru cukup..jom ite engok amba dak aqil tomei ni..
on the way nak gi 'mengemas'
xleh buka la ibu, ibu dah salotape drawer aqil ye..hehe 
aqil nak round lagi .. 
buai ni pun aqil leh tolak tau.. 
 seronok main kejar2 ngan ayah!! 
ni tempat memunggah favourite aqil..x dilupakan beg baju dia tu..
itu saje coretan ibu aqil utk hari yg membosankan ini..tata!!

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails